Bacalaureat Sociologie 2018 | Model de subiect

Modele de subiecte pentru 2018 nu sunt schimbate față de structura din anii trecuți a Bacalaureatului la Sociologie, iar gradul de dificultate nu este ridicat, mai ales dacă ai efectuat o pregătire corespunzătoare și ai exersat rezolvările din sesiunile precendente. 

Rezolvarea celor 3 subiecte presupune:

Subiectul I - alegerea răspunsului corect pentru cele 6 întrebări ale punctului A, precizarea a două cauze ale manifestărilor sociale și construirea unui enunț care evidențiază o relație socială între stat și societatea civilă.

Subiectul II - cerința D este cea mai importantă a subiectului 2 și este notată cu 10 puncte. Cerința presupune construirea unui argument care să confirme sau să infirme ipoteza potrivit căreia un individ poate comite fapte ilicite dacă există discordanţă între aşteptările sale şi ceea ce poate obţine pe cale legală. 

Subiectul III - aici vei preciza care este înțelesul noțiunii de document social, enumerarea a două caracteristici ale grupului informal, evidențierea unei corelaţii existentă între termenii de indicatori de status şi de relații sociale,
în care să îl utilizezi în sensul specific sociologiei, ilustrarea grupului de referință, argumentarea afirmației potrivit căreia datorită sistemului de status-roluri pe care îl deţine individul, pot apărea conflicte în îndeplinirea rolurilor de către o persoană.

Citește rezolvarea modelelor de subiecte și vei obține un rezutat bun la proba de Sociologie a examenului de Bac din 2018.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Bacalaureat Sociologie 2018 | Model de subiect

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.