Bacalaureat Istorie 2017 | Sesiunea august - septembrie

Aceasta este rezolvarea celor 3 subiecte de la examenul de Bac la Istorie sesiunea de toamnă 2017 (august - septembrie). 

Citind rezolvarea Subiectului I conform Baremului vei afla numele unui stat căruia i se recunoaște independența în 1878, o informație referitoare la ministrul de externe, două mari puteri la care se referă cele două surse, o relaţie cauză-efect stabilită între două informaţii selectate din sursa B, prezentarea a două măsuri de consolidare a statului român modern, adoptate în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și menţionarea unei asemănari între două acțiuni desfășurate de statul român în relațiile internaționale de la începutul secolului al XX-lea.

Subiectul II presupune răspunsul la 6 întrebări pe baza unui fragment de text din sursa C. C. Giurescu, Istoria Românilor. Aici vei găsi răspunsul pentru: numirea unei lupte, precizarea secolului la care se referă sursa, menţionarea domnului Țării Românești și o cauză a alianței acestuia cu polonezii, două informaţii referitoare la prevederile alianței dintre Țara Românească și Polonia, stabilite în 1390, formularea, pe baza sursei date, unui punct de vedere referitor la omagiul depus de Petru Mușat.

Subiectul III presupune elaborarea unui eseu despre stalinism și naţional-comunism în România, având în vedere: menţionarea a două acţiuni desfăşurate în România în perioada stalinismului și precizarea unei caracteristici a uneia dintre acestea; prezentarea unui fapt istoric referitor la atitudinea României în relaţiile internaţionale, în timpul stalinismului; menţionarea a două acțiuni desfășurate de regimul național-comunist în România; formularea unui punct de vedere referitor la politica externă a României în perioada național-comunismului şi susţinerea acestuia printr-un argument istoric.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Bacalaureat Istorie 2017 | Sesiunea august - septembrie

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11.05.2020
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Foarte bun!