Bacalaureat Geografie 2019 | Modele de subiecte

Acest eBook conține rezolvarea modelelor de subiecte, anul 2019, emise de către Ministerul Educației pentru disciplina geografie. Structura examenului de Bac la geografie a ramăs neschimbată, dar aici poți să găsești și structura propusă inițial de către cei de la Minister, care ulterior a fost retrasă.

Subiectele 1 si 2 presupun rezolvarea unui număr de itemi pe baza celor două hărți: a Europei pentru primul subiect și a României pentru subiectul al doilea. Printre subpunctele cu punctaj mare poți să găsești subiectul I - D, care a drept cerintă precizarea a trei deosebiri între clima statului F – Franța și I – Republica Moldova și subiectul II - D, unde se cere precizarea a trei deosebiri între relieful unităţii marcate, pe hartă, cu litera A şi relieful unităţii marcate, pe hartă, cu litera H.

În cazul subiectulului 3, primul tabel prespupune identificarea numărului maxim/minim de imigranți, calcularea bilanțului migratoriu, etc; precizarea unui număr de itemi pentru Bulgaria, calcularea și precizarea unor elemente pe baza tabelului de la punctul D și explicarea faptului că în județul Prahova terenurile degradate şi neproductive ocupă suprafețe mult mai mari decât în județul Călărași și de ce suprafețele cu terenuri degradate şi neproductive au crescut în județul Prahova, în intervalul 2010-2013.

Citește cu încredere rezolvarea modelelor de subiecte 2019 la Geografie.

Bacalaureat Geografie 2019 | Modele de subiecte

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.