Bacalaureat Geografie 2018 | Sesiunea August

eBook-ul de față îți prezintă rezolvarea examenului de Bacalaureat care a avut loc în August 2018 la Geografie. Citește rezolvarea celor 3 subiecte conform baremului Ministerului Educației.

Subiectul I - rezolvarea unor cerințe având la baza harta Europei. Printre itemi putem enumera: precizaţi trei deosebiri între clima statului marcat, pe hartă, cu litera F şi clima statului marcat, pe hartă, cu litera I; În ultimul secol s-a produs o îmbătrânire a populației din Europa. Precizaţi o cauză a acestui proces şi două exemple de state unde procesul este caracteristic.

Subiectul II - rezolvarea unor itemi pe baza hărții României. Printre subiectele cu grad ridicat de dificultate este: precizarea a trei deosebiri între relieful unităţii marcate, pe hartă, cu litera B şi relieful unităţii marcate, pe hartă, cu litera E și precizarea unui factor natural care condiționează configurația rețelei rutiere și feroviare în România și o cauză a formării Deltei Dunării. 

Subiectul III - Precizarea valorii minime a temperaturii medii lunare, precum şi luna în care se înregistrează, valoarea maximă a cantităţii medii lunare de precipitaţii, precum şi luna în care se înregistrează, prezentarea unor elemente specifice Bulgariei, scrierea literei corespunzătoare răspunsului corect, precizarea numelui statului care înregistrează o densitate medie mai redusă a populației , prezentarea unei cauze care determină densităţile medii diferite ale populației în aceste două state, deși au suprafețe apropiate ca mărime.    

Accesează materialul Baca Geografie 2018 Sesiunea August pentru o pregătire optimă a examenului care urmează.

Bacalaureat Geografie 2018 | Sesiunea August

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.