Lock

2017

Lock

Simulare

Subiectul I

A. Cele două mișcări respiratorii prin care se realizează ventilația pulmonară sunt inspirația și expirația.

...

Subiectul al II-lea

A.

b) Hematiile la om sau alte mamifere sunt anucleate și au forma biconcavă. Au rol în transportul gazelor respiratorii, conținând hemoglobină care preia oxigen de la nivelul plămânilor pe care îl va ceda țesuturilor organismului sub formă de oxihemoglobina. Din țesuturi va prelua dioxid de carbon, sub formă de carbohemoglbina, dizolvat în plasmă sau bicarbonat plasmatic.

...

Subiectul al III-lea

Rezolvare

1.

b) Meioza permite menținerea unui număr identic de cromozomi la descendenți comparativ cu părintii. Aceasta se desfasoară în două faze: o primă fază reducțională (meioza I), urmată de o fază ecvațională (meioza II). În urma meiozei, dintr-o celulă haploidă se obțin ...

...

Modele de subiecte

Subiectul I

...

B. Țesut muscular striat - intră în alcătuirea mușchilor striați reprezentați, in marea lor majoritate, de mușchii ...

...

Subiectul al II-lea

A.

b) Leucocitele sunt celule nucleate de diferite forme și dimensiuni care fac parte din elementele figurate prezente în sânge. Acestea asigură imunitatea organismului atât prin producerea de anticorpi (limfocitele) cât și prin fagocitoză. 

...

Subiectul al III-lea

...

2.

b) Cerebelul are rol în menţinerea echilibrului corpului deoarece ajută la menținerea tonusului muscular și primeste informații direct de la receptorul vestibular prin fasciculul vestibulo-cerebelos.

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in