Lock

2016

Lock

Simulare

Subiectul al II-lea

A.

b) Partea stângă a inimii este separată de partea dreaptă printr-un sept atrioventricular. De aceea, atriul stâng și ventriculul stâng nu vor comunica niciodată cu atriul și ventriculul drept. Între atrii și ventriculi există valve atrio-ventriculare, care prin mecanismul de funcționare se deschid din atrii către ventricule și nu lasă ca sângele să se întoarcă înapoi în atrii. Ventriculele au mai multe fibre musculare decât atriile, iar sângele va fi împins prin contracția puternică din timpul sistolei către vasele sanguine mari care pleacă de la inimă: artera pulmonară și artera aortă. 

...

Modele de subiecte

Subiectul al II-lea

A.

c. Calcularea volumului sanguin: 7% din 53 kg= 3,71 l de sânge

Calcularea volumului plasmatic: 55% din 3,71=2,04 l plasmă

...

Subiectul al III-lea

1.

b. Prin contracția mușchilor inspiratori (diafragm, mușchi intercostali) se mărește capacitatea, respectiv volumul cutiei toracice, a plămânilor, și coboară diafragmul. Aceste procese au ca rezultat intrarea aerului în plămâni.

...

Sesiunea specială

Subiectul III

a) Pancreasul este o glandă anexă a tubului digestiv situat posterior de stomac. El secretă sucul pancreatic, care conține enzime proteolitice (tripsina, eslastaza, colagenza), lipolitice (lipaza pancreatică) și glicolitice (amilaza pancreatică).
b) Bila este produsul de ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in