Lock

Rezolvări

Lock

După ce ai aflat mai multe despre tehnicile de memorare indicate pentru examen și despre programa probei la alegere a profilului, îți punem la dispoziție o serie de exemple de cum trebuie rezolvate cerințele de la Bacalaureatul la Biologie Vegetală și Animală pentru a primi rezultatul așteptat.

Rezolvările pe care le poți accesa cu ajutorul link-urilor de mai jos au fost redactate cu mare atenție și respectă baremul de la examen

Te sfătuim să încerci să rezolvi mai întâi singur cerințele, fără ajutor suplimentar, iar apoi să compari rezolvările tale cu cele realizate de profesori. Astfel, vei știi care este nivelul tău de pregătire.

Accesează materialele de mai sus și vei vedea multe exemple de rezolvări corecte ale cerințelor de la bacul la Biologie Vegetală și Animală!

Iată și un scurt fragment din rezolvarea sesiunii august 2022 pe care le vei găsi accesând eBook-ul:

1.  

a) Plante, Fungi, Animalia

b) Animalele care trăiesc într-un anumit mediu prezintă caracteristici fenotipice  variate. Unele dintre acestea conferă animalelor avantaje pentru a supraviețui în mediul respectiv. De exemplu, o adaptare a păsărilor acvatice este membrana interdigitală care le ajută la înot. Un alt exemplu este corpul subțire și verde al insectelor care se camuflează în zone ierboase pentru a nu fi depistate de prădători. Deci, animalele sunt adaptate la mediul lor de viață.

c) Artropodele reprezintă un grup foarte divers de animale răspândite în toate mediile de viață. Dintre acestea fac parte arahnidele, crustaceele, miriapodele și insectele.

Păsările sunt animale vertebrate ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in