Lock

Ce trebuie să studiezi

Lock

Programa Bacului la Biologie vegetală

Pe această pagină vei găsi toate subiectele, capitolele și noțiunile care se pot regăsi în cerințele de la examenul de Bacalaureat la Biologie vegetală. Programa prezentată este completă pentru anul 2023.

Citește cu atenție lista de mai jos, iar dacă vei găsi termeni necunoscuți, sau despre care nu ai putea să scrii, știi ce capitole trebuie să aprofundezi până în ziua examenului.

Clasa a IX-a

1. DIVERSITATEA LUMII VII 

1.1. NOŢIUNI INTRODUCTIVE: taxoni (regn, încrengătură, clasă, ordin, familie, gen, specie) nomenclatură binară, procariot, eucariot; 

VIRUSURI: caractere generale, clasificare: adenovirusuri, ribovirusuri, exemple la om; 

REGNURI: clasificare…

...

Sfaturi pentru înainte de examen

Iată ce îți recomandăm să faci în zilele dinaintea examenului de Bacalaureat la Proba la alegere a profilului:

  • Găsește variante de Biologie vegetală din anii trecuți, rezolvă-le fără ajutor sau surse de inspirație și compară-le apoi cu rezolvările de nota 10, conform baremului, realizate de profesorii noștri de Biologie vegetală.
  • Înainte de a reciti o lecție sau un capitol din teorie, încearcă să îți reamintești sigur noțiunile pe care le mai ții minte. Această metodă este mult mai folositoare și te va ajuta să îți „fixezi în memorie” termenii importanți.
  • Poți chiar să rogi un părinte sau un prieten să te ajute atunci când îți reamintești lecțiile și să verifice corectitudinea informațiilor pe foile de curs, în manual sau în caiet.
  • Odată ce informațiile sunt fixate, nu mai citi teorie, ci axează-te pe exerciții.
  • Observă ce tip de exerciții sunt în subiectele din 2011-2020, caută acest gen de exerciții în manual, culegeri sau alte materiale și exersează până ești sigur că nu vei greși la Bacalaureat.
  • În dimineața dinaintea examenului nu mai citi teorie. Dacă eventual dorești să îți reîmporspătezi memoria înainte de examen, poți să arunci o privire peste o schemă, un desen să încerci să le vizualize…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in