Subiectul III Matematică

Pentru un subiect de tip Bac, la matematică, dificultatea problemelor crește exponențial cu materia studiată pe parcursul anilor de liceu. Astfel, pentru a rezolva Subiectul I ai nevoie de cunoștințele dobândite în clasa a IX-a și clasa a X-a, pentru Subiectul II te vei folosi de noțiuni de algebră de clasa a X-a și a XI-a, iar la Subiectul III vei utiliza noțiunile de analiză matematică de clasa a XI-a, respectiv de clasa a XII-a.

Chiar dacă matematica este considerată de majoritatea a fi cea mai dificilă materie de la Bac din cauza complexității acesteia, te asigurăm că dacă urmezi cu atenție pașii indicați de profesorii noștri de matematică, vei putea rezolva repede și corect fiecare subpunct al celor 2 probleme de analiză matematică ale Subiectului III.

Pentru a obține un punctaj maxim (30 de puncte) pentru un subiect 3 matematică rezolvat complet, profesorii noștri te sfătuiesc:

  • În primul rând trebuie să citești cu mare atenție cerințele, deoarece, de multe ori, din enunț jumătate de problemă este rezolvată.
  • Efectuează toate calculele pe o ciornă, iar mai apoi transcrie-le pe foaia de examen.
  • Scrie pe foaia de examen întregul calcul, deoarece vei primi puncte și pentru pașii intermediari ai calculului, nu doar pentru rezultatul final.
  • Înainte de a preda foaia de examen, verifică întotdeauna dacă ai rezolvat toate cerințele.

De cele mai multe ori, cerințele unei probleme sunt strâns legate între ele și te poți folosi de rezultatul obținut la subpunctul anterior.

Mai jos, în funcție de profilul urmat, ai câteva exemple de Subiecte III de matematică, rezolvate complet și conform baremului oficial de către profesorii noștri de matematică, pe care te sfătuim să le accesezi și să le citești cu mare atenție:

Menționăm faptul că profesorii noștri au rezolvat pentru tine toate subiectele de tip Bac, date în perioada 2012 - 2016, pentru toate sesiunile și toate profilele, așa că te sfătuim să accesezi și alte materiale din secțiunea Matematică a paginii noastre și să rezolvi cât mai multe exerciții de tip Bac.