Momentele subiectului

Momentele subiectului reprezintă o succesiune de evenimente sau fapte ce au loc într-o operă literară și ce trebuie analizate, fiecare în parte, atunci când trebuie să realizezi un eseu pentru la școală sau la examen.

Care sunt momentele subiectului

Pentru realizarea unui eseu cât mai bun, este nevoie să ilustrezi și să exemplifici fiecare moment al subiectului dintr-o operă literară. Bineînțeles că, trebuie să știi ce se întâmplă în cadrul operei sau să o fi citit, pentru a fi capabil să delimitezi aceste momente.

Momentele subiectului sunt cinci la număr ăi redau imaginea întregii acțiuni petrecute într-o operă. Acestea sunt, în ordine cronologică, expozițiunea, intriga, desfășurarea acțiunii, punctul culminant și deznodământul.

Exemple de eseuri ce ilustrează momentele subiectului

Din colecția noastră de eseuri, am ales mai multe exemple pentru a vă ajuta în redactarea propriulu vostru eseu ce conține momentele subiectului unei opere literare. În unul exemplul nostru este prezentată acțiunea romanului Baltagul, folosind momentele subiectului și exemplificarea lor cu exemple concrete din roman: aici exemplul cu momentele subiectului.

În funcție de operele pe care le studiezi poți să citești următoarele materiale:

Ghid pentru a formula momentele subiectului

Pentru a-ți fi mai ușor să scrii un asemenea eseu, noi ți-am pregătit un ghid ce să te ajute să întelegi mai bine ce și care sunt momentele subiectului. În acest ghid vei găsi explicat fiecare moment al subiectului în parte, împreună cu exemple concrete ce te vor ajuta să îți faci o imagine mai clară despre acestea.

Citește aici ghidul despre cum să realizezi acest tip de eseu.