Psihologie Subiectul II

După cum am menționat deja, Bacalaureatul la Psihologie reprezintă una dintre opțiunile pe care le ai pentru Proba la alegere a profilului. Dacă ai optat pentru acest examen, cu siguranță o serie de subiecte rezolvate de nota 10, de către profesorii noștri de Psihologie, îți vor fi de mare folos.

Citește enunțurile pe care le poți găsi în eBook-urile de mai jos, rezolvă singur subiectele și compară apoi ceea ce ai scris tu cu rezolvările realizate de profesori, rezolvări care respectă în întregime baremul de la Bacalaureat.

Subiectul II Psihologie | Informații utile

Subiectul II al examenului de Bacalaureat la Psihologie presupune rezolvarea corectă a 5 cerințe. Spre deosebire de primul subiect, Subiectul II al Bacalaureatului la Psihologie nu îți oferă variante din care să alegi.

Aici, tu va trebui să dezvolti singur răspunsurile, iar pentru a reuși acest lucru, trebuie să citești cu mare atenție enunțurile:

  • dacă un enunț îți oferă o limită de spațiu precum „Prezentaţi, în aproximativ zece rânduri”, atunci va trebui să te asiguri că nu scrii nici 5-6 rânduri, dar nici 20.
  • de asemenea, precizarea unor informații presupune un răspuns mai puțin amplu decât cele care începu cu formulări precum „argumentați” sau „explicați”.
  • iată un exemplu concret de cerință regăsită în Subiectul 2: „Construiți un exemplu prin care să evidențiați rolul gândirii în adaptarea conduitei practice la o situaţie nouă. 4 puncte”.

Spor la învățat și succes la examen! :)