Psihologie Subiectul I

Psihologia este una dintre materiile pentru care, în funcție de profilul urmat în liceu, poți opta la examenul de Bacalaureat. Bacul la Psihologie este alcătuit din 3 subiecte și durează 3 ore. Subiectul I al Bacului este cel mai puțin dificil, primirea celor 30 de puncte presupunând răspunderea corectă la 10 întrebări.

Bac Psihologie | Subiectul I

La primul subiect al Bacului la Psihologie vei primi 10 situații date. Fiecare situație are 4 variante de răspuns, variante din care tu va trebui să alegi una singură. Prin urmare, Bacul la Psihologie începe cu un subiect de tip grilă. Nu este greu, nu-i așa?

Totuși, trebuie să ai grijă să nu cazi în capcana variantelor multiple asemănătoare. Citește cu atenție enunțul, iar dacă nu ești sigur de corectitudinea unui răspuns, amână respectiva cerință până la sfârșitul examenului. Poate citind enunțurile care urmează îți vei da seama care era varianta corectă.

Iată un exemplu de o întrebare primită de elevi într-una dintre sesiunile trecute ale examenului de Bacalaureat la Psiho, Subiectul I:

  1. Imaginaţia conferă personalităţii:
    1. originalitate - În acest caz, răspunsul corect este prima variantă.
    2. corectitudine
    3. acurateţe
    4. receptivitate.

Pentru a fi pregătit pentru Bacul la Psihologie, te sfătuim să accesezi eBook-urile care conțin subiecte rezolvate de nota 10 și să rezolvi singur cerințele. Apoi, poți compara răspunsurile tale cu rezolvările redactate de profesorii noștri.

Astfel, vei știi dacă ai răspuns corect și ce anume ar mai trebui să repeți până la Proba la alegere a Bacului.