Lock

Avarul

Lock

Avarul este titlul unei comedii scrise de faimosul dramaturg francez Molière. În conceperea operei de față, acesta s-a inspirat din comedia antică a lui Plaut, „Aulularia”. Ambele au în comun o trăsătură-cheie a protagoniștilor: obsedați de teama pierderii averii lor, aceștia trăiesc ascunzând-o, fără a se bucura de ea. Molière ironizează acest obicei în comedia lui, jucată pentru prima dată în anul 1668, la Théâtre du Palais-Royal.

Opera urmărește una dintre familiile burgheze din Paris, iar acțiunea este plasată în cea de-a doua jumătate a secolului al XII-lea.

Personajul principal al textului este Harpagon, o figură dominată de zgârcenie și egoism. În același timp este urmărită și povestea a două cupluri de îndrăgostiți, pe de o parte Élise şi Valere, iar pe de cealaltă parte Marianne şi Cléante.

Informații mai complexe despre această comedie, dar și detalii care să te ajute să scrii un eseu complex despre Avarul de Molière vei găsi accesând eBook-ul pe care ți-l pun la dispoziție profesorii Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Avarul

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 06/20/2021
    Scris de Elev in clasa a 8-a
    Foarte bune