Autori români

Liceunet îți pune la dispoziție o listă cu cei mai reprezentativi autori români și date importante despre operele lor. Fie că vrei să afli dacă opera unuia dintre autorii români din lista de mai jos este inclusă în programa pentru Bac română, fie că vrei să îți îmbunătățești cunoștințele în ceea ce privește activitatea unuia dintre ei, vei găsi informațiile respective accesând lista de mai jos.

Așadar, dă click pe numele autorului român care te interesează și vei fi direcționat către o pagină pe care găsești detalii despre viața scriitorului respectiv, vei afla cum și-a început activitatea literară, dar și câte dintre operele acestuia se regăsesc în manualele școlare și pe care trebuie să le studiezi pentru Bac-ul la română.

Drept urmare, dai un simplu click pe pagina autorului de literatură română de care ești interesat și acolo vei găsi trimiteri către comentarii, eseuri (rezumat, caracterizare, tema și viziunea despre lume, relația dintre două personaje, particularități de construcție a unui personaj, particularități ale romanului etc.) și multe alte materiale utile.

Cei mai importanți autori români