Autori români

Liceunet îți pune la dispoziție o listă cu cei mai importanți autori români și date importante despre operele lor. Fie că vrei să afli dacă opera unuia dintre autorii români din lista de mai jos este inclusă în programa pentru Bac română, fie că vrei să îți îmbunătățești cunoștințele în ceea ce privește activitatea unuia dintre ei, vei găsi informațiile respective accesând lista de mai jos.

Așadar, dă click pe numele autorului român care te interesează și vei fi direcționat către o pagină pe care găsești detalii despre viața scriitorului respectiv, vei afla cum și-a început activitatea literară, dar și câte dintre operele acestuia se regăsesc în manualele școlare și pe care trebuie să le studiezi pentru Bac-ul la română.

Drept urmare, dai un simplu click pe pagina autorului de literatură română de care ești interesat și acolo vei găsi trimiteri către comentarii, eseuri (rezumat, caracterizare, tema și viziunea despre lume, relația dintre două personaje, particularități de construcție a unui personaj, etc.) și alte materiale utile.

Cei mai importanți autori români

 1. Mihail Sadoveanu
 2. Mihai Eminescu
 3. Mircea Eliade
 4. Liviu Rebreanu 
 5. Marin Preda 
 6. Ion Creangă 
 7. Vasile Alecsandri 
 8. George Călinescu 
 9. Ioan Slavici 
 10. Costache Negruzzi 
 11. Camil Petrescu 
 12. Tudor Arghezi 
 13. George Coșbuc 
 14. Marin Sorescu 
 15. Nichita Stănescu
 16. Ion Luca Caragiale
 17. George Bacovia
 18. Lucian Blaga
 19. Mircea Cărtărescu
 20. Vasile Voiculescu
 21. Nicolae Filimon
 22. Gellu Naum
 23. Ion Pillat
 24. Grigore Alexandrescu
 25. Ion Minulescu
 26. Alexandru Macedonski
 27. Gala Galaction
 28. Eugen Ionescu
 29. Ion Budai-Deleanu
 30. Ion Barbu