Referate

În acest capitol al ghidului de studiu poți citi o serie de referate despre autonomiile locale și instituțiile centrale din spațiul românesc din Evul Mediu. Referatele sunt scrise într-un limbaj ușor de înțeles și conțin informații foarte utile pentru un test sau examen la istorie.

Referatele prezintă procesul de formare al autonomiilor locale sau al statelor medievale românești. Astfel, în paginile următoare te poți documenta despre modul în care au apărut Țara Românească, Moldova sau Transilvania.

De asemenea, referatele se referă și la viața și activitatea domnitorilor români din Evul Mediu. Citind aceste referate vei putea afla date importante despre domnia lui Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul sau Matei Basarab în Țara Românească, despre domnia lui Iancu de Hunedoara în Transilvania sau despre domnia lui Ștefan cel Mare și Constantin Mavrocordat în Moldova. 

Pe lângă referate foarte cuprinzătoare, unele referate sunt foarte la obiect și vizează teme precise precum descălecatul lui Dragoș I în Moldova sau lupta antiotomană a domnitorilor și voievozilor români. Accesează referatele care te interesează și învață la istorie alături de noi!