Autonomii locale și instituții centrale în Evul Mediu

Autonomiile locale și instituțiile centrale în spațiul românesc din Evul Mediu fac parte din programa examenului de bacalaureat la istorie, dar pot fi și subiect de test la istorie. Parcurge acest ghid de studiu pentru a învăța informații utile despre autonomiile locale și instituțiile centrale în spațiul românesc din secolele al IX-lea - al XVIII-lea

Începem prin a-ți prezenta care au fost formațiunile prestatale românești, acele formațiuni de dinainte de a se forma statele medievale românești. Apoi, îți explicăm pe rând cum s-au format statele medievale românești. Astfel, vei putea înțelege cum au ajuns statele românești la statutul de autonomii locale și care au fost instituțiile centrale din cadrul acestora în spațiul românesc.

Odată formate, statele medievale românești s-au străduit să îți păstreze autonomia la nivel local prin intermediul instituțiilor centrale. Astfel, spațiul românesc a fost prins între diplomație și conflict. Cea mai importantă provocare la acea vreme a fost reprezentată de expansiunea Imperiului Otoman.

Pentru a fi mai bine pregătit pentru bacalaureat, te încurajăm să citești și eseurile scrise de echipa Liceunet despre autonomii locale și instituții centrale în spațiul românesc! De asemenea, în paginile următoare ți-am pregătit și o serie de referate despre domnitori și autonomii locale. Toate aceste informații îți pot fi utile atât pentru bac, cât și pentru un test la istorie despre autonomii locale și instituții centrale în spațiul românesc.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Autonomii locale și instituții centrale în Evul Mediu

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 05.04.2015
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Este un eseu foarte bun, atat din punct de vedere structural cat si la nivel de continut. Insa nu s-a incadrat in limita de spatiu impusa de 2 pagini.
  • 22.04.2015
    Scris de Elev in clasa a 12-a
    Foarte bun, excelent structurat, coerent, surprinde tot! :)