Rezumat

„Moartea unui comis voiajor” este una dintre cele mai faimoase piese de teatru din întreaga lume. Scrisă de Arthur Miller, a apărut în anul 1949, urmând ca, în decursul aceluiași an, să fie distinsă și cu premiul Pulitzer. La lista premiilor s-au adăugat Tony și Drama Desk, iar tragedia lui Miller a devenit rapid una dintre cele mai de succes piese de teatru ale secolului XX.

Protagonistul este Willy Loman, un comis voiajor, care se întoarce acasă în debutul piesei, în urma unei călătorii de afaceri lipsite de succes. Recent, acesta începuse să sufere de o ciudată confuzie, iar instabilitatea lui psihică fusese observată de membrii familiei. După ce Loman are un accident de mașină, soția lui, Linda, îi sugerează să-i ceară șefului permisiunea de a lucra în orașul natal. 

În casă se află și cei doi copii ai soților Loman: Biff și Happy. Biff are treizeci și patru de ani, iar Happy, treizeci și doi. Destinul lui Biff amintește de cel al tatălui, întrucât tânărul își ratase șansele de a avea succes. Deși are un talent înnăscut pentru fotbal, a eșuat din cauză că nu promovase examenul de matematică, nereușind astfel să intre la facultate. Happy, pe de altă parte, are mai degrabă probleme de ordin moral. Willy are o...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in