Lock

Model pentru Argumentative Essay

Lock

Bine ați venit la acest ghid, unde vom parcurge un model pentru redactarea unui Argumentative Essay eficient și convingător. Scopul acestui ghid este de a vă oferi o abordare pas-cu-pas și exemple practice pentru a vă ajuta să structurați și să formulezi argumentele voastre în cel mai eficient mod posibil.

Argumentative essay presupune obiectivitate și investigație în prealabil care să poată prezenta dovezi clare. Un eseu argumentativ va prezenta ambele părți ale unui argument într-un mod obiectiv și imparțial. 

Structura unui eseu argumentativ constă din trei părți bine definite: introducerea - care va însuma esența discursului tău; cuprinsul argumentele și exemplele care să le susțină; contraargumentele  și exemplele care să le susțină; concluziile - unde vei reevalua poziția inițială și concluziile care au dus la această argumentare.

Argumentative essay este un tip de eseu formal „în cinci paragrafe” ce urmărește capacitatea studentului de a susține în mod obiectiv un punct de vedere folosind o serie de argumente (pro și contra).

Acest tip de eseu pretinde un grad sporit de obiectivitate, iar opiniile noastre (indiferent spre ce parte a dezbaterii înclinăm) trebuie să îmbrace haina raționamentului logic și imparțial.

Asta nu înseamnă că nu avem dreptul la opinie, însă ipoteza pe care o lansăm trebuie argumentată.

Dat fiind că în cadrul examenelor lungimea eseului argumentativ este de doar 350 de cuvinte, e imperativ să fim cât mai direcți și conciși în exprimare.

Această limită destul de dură ne obligă să nu ne „întindem la povești”, ci să esențializăm fiecare argument.

Odată ce avem tema lucrării în față, e recomandat să ne gândim la argumentele care susțin sau neagă tema propusă și să le trecem pe ciornă.

Eventual putem împărți foaia în pro și contra și să așternem în dreptul lor argumentele, pornind de la cele mai solide și continuând în ordine descrescătoare.

Ne putem ușor închipui o dezbatere televizată unde cei doi participanți (presupunând că nu se încalecă în vorbire) aduc rând pe rând argumente ce sunt ulterior combătute de oponent.

Nu ne interesează limbajul emfatic și patosul lor, ci doar firul logic al argumentării.

Aici găsi mai multe exemple de eseuri argumentative.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Model pentru Argumentative Essay

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.