Apele Terrei

Apele Terrei este eBook-ul creat de profesorii de Geografie pentru elevii din clasa a IX-a și conține următoarele teme: componentele hidrosferei, Apele continentale şi oceanice

Componentele hidrosferei este materialul care te va ajuta să obții cele mai bune rezultate în clasa a 9-a la ora de Geografie. Acest referat despre componentele hidrosferei prezintă descrierea hidrosferei și a elementelor din care e cuprinsă.

Vei afla care sunt și o scurtă descriere a principalelor componente ale hidrosferei: apa mărilor și a oceanelor, apele continentale (lacuri, râuri, ghețari, apa din sol, apa subterană) și apa din atmosferă.

Capitolul apele continentale și oceanice îți este deosebit de util pentru materia pe care o studiezi în semestrul 2 al clasei a 9-a la Geografie. Conține informații despre alcătuirea, diviziunea, proprietățile și caracteristicile oceanelor și mărilor. De asemenea, vei afla care sunt tipurile de ape continentale, care sunt caracteristicile apelor de suprafață (ape curgătoare (fluvii și râuri), ape stătătoare (bălți, lacuri, mlaștini) și ghețarii).

În Analiza și interpretarea unor date hidrologice vei afla ce este hidrometria, ce este sonarul sau la ce folosesc posturile hidrometrice.

Hidrosfera și societatea omenească este un pagina în care îți vom prezenta toate informațile de care ai nevoie despre apă, poate cea mai esențială resursă.  Aici vei afla mai mult despre tipurile care le cunoaștem (apa mărilor și cea a oceanelor și apa dulce), componența și modul în care apa susține viața și contribuie industrie. De asemenea îți vom explica ce înseamnă degradarea biosferei și care sunt principalele efecte ale degradării biosferei.

Citește eBook-ul Apele Terrei pentru o mai bună înțelegere a hidrosferei și o pregătire mai bună a lecției pe această temă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Apele Terrei

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.