Lock

Scatiul și stăpânul său de Anton Holban

Lock

Scatiul și stăpânul său este titlul unei nuvele scrise de Anton Holban.

Textul aduce în prim-plan teme precum libertatea și curajul, în text fiind vorba despre un bărbat care își cumpără un scatiu (pasăre micuță cu penele de culoare verde-gălbui) pe care îl numește Boris și pe care îl consideră prietenul lui cel mai bune, acesta alungându-i singurătatea. Omul îl îngrijește pe Boris cu multă dragoste, cumpărându-i o colivie spațioasă și asigurându-se că are apă și mâncare mereu. Totodată, se asigură că Emil, motanul pe care îl avea, nu-i pune lui Boris viața în primejdie.

Cu toate că ține foarte mult la prietenul lui necuvântător, la un moment dat, bărbatul decide să-l elibereze pe Boris, gândindu-se că scatiului i-ar fi mult mai bine în natură. Pe de altă parte, se gândește și la posibilele pericole, astfel că, înainte de a-l elibera se asigură că poate să zboare și alege un loc ferit de pisici.

Povestirea este reprezentativă în ceea privește relația dintre om și animal și redă modul în care omul își găsește alinare în prezența scatiului .

Rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet te va ajuta să afli toate detaliile importante despre nuvela Scatiul și stăpânul său de Anton Holban și îți va folosi ca sursă de inspirație pentru propriile materiale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Scatiul și stăpânul său de Anton Holban

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.