Rezumat

Rezumatul romanului Jocurile Daniei de Anton Holban, pe care profesorii Liceunet l-au conceput special pentru tine, te va ajuta să îți reamintești întâmplările cheie ale operei și povestea de dragoste dintre Sandu și Dania.

„Romanul este structurat în patru părți. Conceput sub forma unui jurnal, Jocurile Daniei prezintă modul de raportare al protagonistului (Sandu) la povestea înfiripată între el și Dania, o tânără boemă, cu o condiție materială superioară acestuia, care resimte dragostea într-un mod radical diferit de al său. Această realitate este evidentă încă din incipitul romanului. Astfel, aflăm că Sandu și Dania s-au cunoscut tocmai când tânăra se pregătea să plece în străinătate. Deși legătura («firele») dintre ei este palpabilă, diferențele majore sunt și ele evidente. Sandu se simte intimidat de condiția materială superioară a fetei, precum și de îndrăzneala acesteia («Dania a avut curajul să puie mâna pe mine, într-un fel care mi s-a părut surprinzător când am reflectat de ce puțin timp ne cunoaștem»). Acest sentiment persistă pe tot parcursul romanului.

Se remarcă un contrast perpetuu între gesturile și vorbele pasionale ale Daniei și acțiunile sale, ceea ce este de neînțeles pentru Sandu.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in