Sandu

Personajul principal al romanului Jocurile Daniei de Anton Holban este Sandu. Caracterizarea lui a fost făcută de către profesorii cu care colaborează echipa Liceunet, astfel că vei putea vedea care sunt informațiile pe care trebuie să nu le omiți pentru a obține o notă cât mai mare. Totodată, această caracterizare a personajului principal te va ajuta să înțelegi mai bine opera Jocurile Daniei.

....

„În romanul său, Anton Holban se concentrează pe o analiză lăuntrică a personajului, omițând în mod deliberat portretul fizic al lui Sandu, și păstrând neclaritatea portretelor fizice ale altor personaje. Caracterizarea directă este realizată de către personajul însuși (autocaracterizare), iar cea indirectă reiese din faptele, vorbele, gândurile, sentimentele și confesiunile personajului-narator. Protagonistul priveşte existența în mod rațional, cu luciditate, descoperind mereu inconsecvenţe care îl macină constant. Se remarcă un contrast perpetuu între gesturile și vorbele pasionale ale Daniei și acțiunile sale, ceea ce este de neînțeles pentru Sandu. Apoi, aflată în străinătate, Dania primește scrisori de la Sandu, însă nu răspunde. 

Precum el însuși declară, personajul se simte condamnat să fie mereu un spectator, un martor al propriei existențe, privită din exterior.”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in