Dania

„Jocurile Daniei” este un roman scris de Anton Holban, autor român interbelic cunoscut pentru opere precum „O moarte care nu dovedește nimic” sau „Ioana”. Opera de față este atât un roman de dragoste, cât și unul psihologic, definindu-se prin analiza profundă a emoțiilor și stărilor interioare ale personajelor. „Jocurile Daniei” a apărut în anul 1971, fiind publicat postum.

Dania este personajul principal feminin al romanului, fiind, de asemenea, un personaj individual și simbolic. Astfel, ea prinde viață mai ales prin ochii lui Sandu, protagonistul operei și cel care-i va deveni partener. Îndrăgostit profund de ea, Sandu nu va reuși să și-o scoată din minte și din suflet, chiar și după ce are loc despărțirea finală. 

Personajul este caracterizat în mod direct, dar mai ales indirect, de către protagonist, care rămâne profund marcat de prezența ei, precum și de povestea lor de dragoste. Încă din debutul romanului, personajul-narator creionează portretul Daniei, secvență de unde reiese instabilitate…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in