Rezumat

Ferma animalelor este romanul scris de George Orwell în 1945. Principalele teme reflectate în roman sunt Revoluția rusă, formarea Uniunii Sovietice și ascensiunea lui Stalin la putere. Ferma animalelor critică denaturarea valorilor revoluției, falsitatea, lăcomia și răutatea  conducătorilor. Acest rezumat îți va fi de folos pentru a redacta un eseu cât mai amplu în care să prezinți acțiunea acestui roman.

Într-o noapte la Ferma „Conacul”, animalele se adună să asculte ce are de spus Bătrânul Maior. Acesta le povestește despre nedreptățile comise de Om, care le ia toate resursele și le tratează pe animale într-un mod josnic, dar le spune și despre o rebeliune ce avea să facă dreptate. De asemenea, acesta stabilește un număr de legi și principii ce trebuiesc urmate în timpul rebeliunii.

Domnul Jones, fermierul, este atât de incompetent încât animalele rămân înfometate din cauza lui. Din cauza aceasta, animalele se revoltă și reușesc să-l izgonească pe domnul Jones, dar și pe familia și muncitorii acestuia. Porcii ajung la conducere în noua societate deoarece erau considerați cei mai inteligenți dintre toate animalele (cu toate că și celelalte puteau vota), iar locul este redenumit Ferma Animalelor.

Șapte porunci au fost scrise pe unul din pereții grajdului și aveau să funcționeze ca legi de bază pentru noua societate a animalelor. Unele legi aveau rolul de a-i preveni pe membri să ajungă precum oamenii, pe când celelalte erau menite să asigure pacea și egalitatea între toate animale.

La început, animalele erau mulțumite cu noile libertăți în ciuda tensiunii politice dintre Napoleon și Bulgăraș, cei mai puternici dintre porci. Domnul Jones încearcă să reia controlul asupra fermei, însă este învins și izgonit iar datorită strategiei militare inteligente a lui Bulgăraș.

Rivalitatea dintre Napoleon și Bulgăraș devine și mai puternică odată când cel din urmă își anunță planul ambițios de a construi o moară. Acesta anunță celelalte animale că va fi o muncă gre…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in