Minune de Ana Blandiana

Minune este o poezie scrisă de Ana Blandiana, o cunoscută autoare a literaturii contemporane.

Tema poeziei Minune este reprezentată de starea de fericire, Ana Blandiana descriind acest sentiment și asemănându-l cu o minune care vine din interiorul nostru. Eul liric prezintă în mod direct sentimentul de exaltare sufletească determinat de fericire, însă enunță și ipoteza că această stare s-ar putea schimba.

Pentru a te ajuta să înțelegi și mai bine mesajul transmis de autoare, precum și să poți redacta eseuri bine documentate, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu. Materialul conține atât interpretarea celor șaisprezece versuri din care este compus textul, cât și detalii despre temă, semnificația titlului, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, precum și alte informații care să te ajute să scrii propriile materiale despre poezia Minune de Ana Blandiana.

Iată și un scurt fragment:

Totuși, puțină tristețe este de ajuns pentru a alunga miracolul fericirii. Din această cauză, eul liric trebuie să manifeste atenție și grijă, refuzând să se întristeze („Și, mai ales, e destul să mă întristez numai un pic/ Ca să nu mai rămână din toată frumusețea nimic.”).

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Minune de Ana Blandiana

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.