Lock

Rezumat Eroii

Lock

„Legendele Olimpului” este titlul unei lucrări semnate de Alexandru Mitru, autor cunoscut pentru repovestirea vechilor legende grecești într-o manieră accesibilă publicului larg în România. Publicată pentru prima dată în anul 1960, opera a fost foarte bine primită și chiar distinsă cu premiul „Ion Creangă” de către Academia Română.  

Conținutul este împărțit în două secțiuni distincte: „Zeii” și „Eroii”. În timp ce prima parte vorbește despre presupusele origini ale zeilor greci și existența acestora, cea de-a doua reliefează modul în care imaginația oamenilor a contribuit la transformarea unor oameni reali în figuri legendare, datorită faptelor memorabile săvârșite de către aceștia.  

De-a lungul celor paisprezece capitole ale volumului dedicat eroilor sunt relatate episoade memorabile din viața celor asupra cărora au fost proiectate multe dintre idealurile omenirii. Mai întâi, aflăm despre Perseu, fiul lui Zeus si al lui Danae, vestit în întreaga Elada (Grecia) pentru vitejia lui. El este cel care a învins-o pe Meduza, a omorât monstrul lui Poseidon și l-a împietrit pentru totdeauna pe Atlas, cel care purta pe umerii săi bolta cerească. Meduza este răpusă cu ajutorul spadei  lui Herm...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in