Stuful de liliac de Alexandru Macedonski

Stuful de liliac este o poezie care poartă semnătura lui Alexandru Macedonski, fiind inclusă în volumul de versuri „Excelsior”, publicat pentru întâia oară în februarie 1895, iar apoi republicat în 1896 și 1897.

Opera este reprezentativă pentru simbolism, alexandru Macedonski fiind considerat, de altfel, „poetul rondelurilor” și primul reprezentant al simbolismului în literatura română. Tema pe care o abordează poezia Stuful de liliac este reprezentată de natură îmbinată cu iubirea. Așadar, natura este privită ca un element protector al iubirii, un cadru propice pentru manifestarea acestui sentiment, în vreme ce iubirea este sugerată prin simboluri care aparțin cadrului natural.

Pentru a înțelege mai bine mesajul autorului și viziunea despre lume a acestuia, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu cu toate detaliile semnificative despre Stuful de liliac de Alexandru Macedonski. Accesează eBook-ul și citește informații despre temă, semnificația titlului, elementele de prozodie, mărcile eului liric sau alte elemente pe care trebuie să le conțină un eseu complex.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Stuful de liliac de Alexandru Macedonski

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.