Lock

Rondelul meu

Lock

Rondelul meu este o poezie semnată de Alexandru Macedonski și inclusă în volumul „Poema rondelurilor”, apărut în anul 1927. Cunoscut drept „poetul rondelurilor”, Alexandru Macedonski a fost unul dintre puținii autori români care a compus astfel de poezii, ele fiind organizate în cinci cicluri, „Rondelurile pribege”, „Rondelurile celor patru vânturi”, „Rondelurile rozelor”, „Rondelurile Senei” și „Rondelurile de porțelan”, iar toate alcătuiesc volumul din care face parte și această operă.

Tema centrală a poeziei este iubirea, ea fiind considerată de către eul liric singura modalitate de a atinge apogeul echilibrului existențial. În cele trei strofe ale poeziei iubirea și ura sunt prezentate ca stări ale aceluiași eu, redând astfel stările extreme ale fiecăruia dintre noi.

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine acest text și pentru a avea o sursă de inspirație pentru redactarea propriilor eseuri, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție un eBook cu cele mai importante informații despre poezia Rondelul meu de Alexandru Macedonski.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Rondelul meu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.