Rondelul ajungerii la cer de Alexandru Macedonski

Rondelul ajungerii la cer este denumirea unei poezii simboliste scrise de Alexandru Macedonski, primul dintre reprezentanții simbolismului în literatura română, cunoscut și sub denumirea de „poetul rondelurilor”. Opera a fost inclusă în volumul „Poema rondelurilor”, volum apărut în anul 1927 și care conține cele cinci cicluri celebre: „Rondelurile pribege”, „Rondelurile celor patru vânturi”, „Rondelurile rozelor”, „Rondelurile Senei” și „Rondelurile de porțelan”.

Rondelul ajungerii la cer abordează tema creației, „ajungerea la cer” prin intermediul artei fiind văzută de către eul liric ca un act eliberator și vindecător. 

Poezia este împărțită în trei strofe a câte patru și cinci versuri pe care echipa Liceunet le-e analizat, ajutându-te astfel să înțelegi mai clar mesajul poetului și viziunea acestuia despre lume. Pe lângă interpretarea versurilor, comentariul pe care ți-l punem la dispoziție conține și detalii despre temă, semnificația titlului, elementele de versificație, curentul literar sau alte informații care îți vor fi de folos pentru a scrie un eseu complex.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Rondelul ajungerii la cer de Alexandru Macedonski

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.