Comentariu

Introducere

În introducerea oricărui eseu sau comentariu despre poezia „Apus” este important să menționezi apartenența acesteia la un anume curent literar. Sunt mereu binevenite în cadrul introducerii niște date generale privind tema/temele poeziei, precum și data publicării. De reținut: introducerea cuprinzătoare va convinge profesorul corector încă de la început de faptul că ești bine familiarizat cu subiectul propus!

Exemplu

„Apus” este o poezie scrisă de Alexandru Macedonski și publicată pentru prima dată în numărul VII al revistei „Literatorul”, cu subtitlul „Gamă cromatică”. Unul dintre principalii promotori ai modernismului în literatura română, Macedonski a ales să se exprime artistic prin intermediul simbolismului. Departe de a se limita la propria contribuție, el a încurajat și alți poeți talentați, ale căror opere le-a publicat în „Literatorul”. Printre acești tineri poeți se afla chiar George Bacovia, cel care urma să devină cel mai important poet simbolist român.

Semnificația titlului

În ceea ce privește titlul poeziei „Apus”, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. Titlul unei creații literare nu este niciodată ales la întâmplare, ci tocmai pentru a însuma ceea ce este mai important de reliefat în opera respectivă. Observă legătura strânsă dintre titlul poeziei și tema acesteia. Fiecare cuvânt ce formează titlul poeziei este important și trebuie analizat!

Exemplu

Titlul operei denumește, în primul rând, un moment al zilei

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in