Gaițele de Alexandru Kirițescu

Gaițele este o piesă de teatru scrisă de Alexandru Kirițescu, un scriitor român din perioada interbelică. Intitulată inițial „Cuibul de viespi” și jucată în stagiunea 1929-1930, opera a fost ulterior editată, fiind jucată sub noua denumire pentru întâia oară pe scena Teatrului Național din București în anul 1932. După două decenii de la reprezentare a fost publicat și textul piesei de teatru. 

Opera face parte dintr-o trilogie intitulată „Trilogie burgheză”, alături de piesele „Marcel și Marcel” (numită și „Anișoara și ispita”) și „Florentina”.

Acțiunea piesei se desfășoară în Craiova, autorul reușind să redea cu acuratețe tendința celor bogați de a pierde din vedere importanța valorilor și a principiilor situate deasupra plăcerii personale. Pentru a afla detaliile cele mai importante despre subiectul acestei piese de teatru, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un rezumat și o scurtă caracterizare a personajelor care îți vor fi de mare ajutor în redactarea eseurilor despre Gaițele de Alexandru Krițescu. 

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Gaițele de Alexandru Kirițescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.