O zi din viața lui Ivan Denisovici de Aleksandr Soljeniţîn

O zi din viața lui Ivan Denisovici este titlul unei opere semnate de autorul rus Aleksandr Soljeniţîn. Prima publicare a textului a avut loc în anul 1962, în revista „Lumea nouă” din Rusia, iar momentul a rămas în istoria literaturii sovietice întrucât a fost prima dată când un autor a relatat în mod direct despre represiunile staliniste. În redactarea acestei opere autorul s-a inspirat din experiența personală, el însuși trecând prin experiența gulagului.

Acțiunea se desfășoară într-o singură și este plasată într-un lagăr de muncă sovietic, la începutul anilor 1950. Personajul principal al textului este Ivan Denisovici Șuhov, un bărbat acuzat de spionaj în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și condamnat la zece ani de muncă într-un lagăr. Opera descrie o zi din viața lui Ivan, începând cu momentul trezirii, orele grele de muncă și până la introspecția de dinainte de culcare. 

Accesează rezumatul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet pentru a afla și alte detalii importante despre O zi din viața lui Ivan Denisovici de Aleksandr Soljeniţîn.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

O zi din viața lui Ivan Denisovici de Aleksandr Soljeniţîn

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.