Holocaust

În pagina „Referat despre Holocaust” ai oportunitatea de a te informa despre unul dintre cele mai marcante evenimente din istoria omenirii, eveniment care a produs moartea a milioane de oameni. Profesori competenți au redactat acest referat despre holocaust pentru ca tu să ai parte de toate detaliile importante legate de acest subiect. 

Îți prezentăm motivele din spatele Holocaustului, liderii politici care au declanșat Holocaustul și care au fost urmările acestui genocid. Citește mai departe referatul nostru de nota 10 dacă vrei să afli totul despre cum a decurs holocaustul și urmările ac…

...

Referat despre Holocaust

Holocaustul reprezintă unul dintre cele mai cumplite genociduri din istoria umanităţii. Termenul de Holocaust vine de la „holos” („totul” în greacă) şi kaein („a arde” în greacă). Acesta definea în Antichitate jertfirea unui sacrificiu oferit zeilor prin ardere.

Holocaustul, cunoscut şi drept şoah („calamitate” în ebraică), a avut loc în timpul celui de-al Doilea Război Mondial (1939-1945), fiind întreprins de către Germania nazistă a lui Adolf Hitler. Ţinta acestui genocid au fost evreii, consideraţi a fi o rasă inferioară (sub-umană) de către regimul nazist. Aceştia erau duşi în aşa-zisele lagăre de concentrare, unde erau ucişi, de cele mai multe ori utilizându-se metode extrem de crude. În timpul Holocaustului se estimează că ar fi murit aproximativ 6 milioane de evrei, de toate vârstele, majoritatea acestora provenind din state europene.

Lagărele de concentrare au fost gândite şi construite de către nazişti pentru a lichida fizic adversarii regimului, indiferent de etnie, religie or convingeri politice. Iniţial, lagărele de concentrare au avut scopul de a izola opozanţii politici ai regimului nazist, fiind numite lagăre de arest preventiv (Dachau, Buchenwald, Ravensbruck). În doi ani (1933-1935) regimul totalitar german a arestat în mod abuziv aproximativ 318.000 de persoane, dintre care 4.200 au fost executate fără nicio judecată. Odată cu începerea celui de-al Doilea Război Mondial, obiectivul lagărelor se schimbă radical: deţinuţii fiind obligaţi la muncă silnică. Lagărele intră sub jurisdicţia temutului SS. Deţinuţii urmau să nu mai iasă niciodată din lagăre, ei trebuind să moară în interior pentru a nu p…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in