Referat

În cadrul acestei secțiuni vei putea găsi referate despre personalități, evenimente sau acțiuni ale unor țări în cursul celui de-al Doilea Război Mondial. Secțiunea conține referate care te vor ajuta să înțelegi mai bine diverse lecții (indiferent dacă ești în clasa a 10-a sau a 12-a), să aprofundezi mai bine materia de la clasă sau să concepi propriile referate sau eseuri având ca temă centrală Al Doilea Război Mondial.

Referatele noastre au ca teme: cronologie și desfășurarea tuturor evenimentelor care au marcat implicarea României în al Doilea Război Mondial, informații despre unul din cele mai cumplite genocide care au avut loc în istorie: Holocaustul, Holocaustul în România care descrie faptele de cruzime realizate pe teritoriul țării noastre, un referat despre Ion Antonescu omul care a marcat România în timpul războiului sau Regele Mihai I și referate despre personalități marcante precum Adolf Hitler, Benito Mussolini și Winston Churchill. Aceste referate nu conțin doar acțiunile care s-au desfășurat pe timpul războiului ci arată cauzele și motivele care au stat în spatele acestor acțiuni.

Citește cu încredere referatele realizate de Liceunet despre cel de-al Doilea Război Mondial!

Mai jos puteți consulta un fragment al referatului despre Holocaustul în România:

”...În toamna anului 1940 România semnează tratatul cu Axa-Roma-Berlin-Tokio, iar Antonescu preia puterea. Simpatizant al lui Hitler, acesta duce o aprigă politică antisemită pe teritoriul României. Antonescu, aliat cu legionarii, acționează în vederea „curățirii terenului” în timpul rebeliunii legionare fiind uciși sute de evrei din Moldova, Basarabia și Bucovina, acesta fiind echivalentul românesc al „soluției finale” decise de Hitler în 1942.

Din același moment încep a se refugia numeroși evrei în Palestina, SUA etc. guvernul Antonescu aprobând acest fapt cu condiția ca evreii să își lase bunurile și economiile în proprietatea statului român. Astfel, în aproximativ un an părăsesc țara 80.000 de evrei, din 1942 Antonescu decizând să refugieze evreii în Transnistria.”