Al Doilea Razboi Mondial

Al Doilea Război Mondial a avut loc între anii 1939 și 1945. Acest conflict global a fost considerat cel mai mare război din istorie. Accesând materialul vrei afla mai multe despre componența Puterilor Axei și a Aliaților, care au fost cele mai importante bătălii și modul în care acestea s-au implicat în desfășurarea evenimentelor și au gestionat conflictul de la jumătatea secolului XX.

Public Domain / Puterile implicate în Al Doilea Război Mondial. Aliați (albastru), Axa (gri)

Când vorbim despre al Doilea Război Mondial ne gândim la mașinăria de război germană, rezistența antifascistă, lagăre de concentrare, debarcarea din Normandia, crime de război, genocid și, nu în ultimul rând, la tehnologiile care au rezultat din acest conflict (bomba atomică, evoluții ale armamentului ușor și cel greu, codificarea, etc.).

Citește următoarele pagini ale acestui ghid de studiu pentru a înțelege de unde a început conflictul, care au fost părțile implicate, principalele evenimente și urmările celui de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, pentru o mai bună cunoaștere a evenimentelor și părților implicate în conflict, dar și diverse referate îți recomandăm să acest ghid de studiu în întregime.

Aceasta este structura eBook-ului:

Al Doilea Razboi Mondial

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 05.04.2022
    Scris de Elev in clasa a 10-a
    fotografia cu urmarile razboiului este foarte neclara, abia ca se poate citi
  • 26.01.2021
    Scris de Elev in clasa a 12-a