Zece negri mititei de Agatha Christie

Zece negri mititei este titlul unui roman polițist scris de Agatha Christie și publicat pentru întâia oară în anul 1939, în Regatul Unit, de către editura Collins Crime Club.

Cartea s-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare, fiind cea mai bine vândută cartea a autoarei și una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile.

Romanul aduce în prim-plan destinul a zece oameni care, sub diferite pretexte, sunt ademeniți pe o insulă izolată de pe coasta Devon, într-o casă impunătoare. Prin intermediul unui gramofon sunt informați că motivul pentru care se află acolo este faptul că toți au luat parte la câte o crimă, însă au scăpat nepedepsiți, iar acum a sosit momentul să plătească pentru faptele lor. Toți cei zece sfârșesc tragic, iar în finalul romanului cititorul află cine a pus la cale crimele.

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine acest roman, precum și pentru a putea reține cât mai ușor detaliile importante, echipa Liceunet îți pune la dispoziție o fișă de lectură. Materialul conține cât un scurt rezumat, cât și informații legate de personaje, tema romanului, semnificația titlului, precum și detalii reprezentative despre biografia autoarei și operele pe care aceasta le-a scris.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Zece negri mititei de Agatha Christie

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.