Lock

Eu vin de la malul râului Gange de Ady Endre

Lock

Eu vin de la malul râului Gange este o poezie scrisă de autorul maghiar Ady Endre și tradusă în limba română de Octavian Goga. Ady Endre s-a născut în anul 1877 în comitatul Sălaj, regiune care în acea perioadă făcea parte din Imperiul Austro-Ungar.

Poet simbolist, Ady Endre abordează teme care se regăsesc în cele mai importante domenii ale existenței umane, printre acestea numărându-se dragostea, istoria, moartea, alienarea, etc. În poezia "Eu vin de la malul râului Gange" eul liric vorbește despre imposibilitatea de a-și duce existența pe meleaguri natale, „la marginea Tisei”, identificându-se, mai degrabă, cu cultura asiatică, pe malul râului Gange.

Comentariul pe care ți-l pune la dispoziție echipa Liceunet îți va fi de folos pentru a descifra mai exact mesajul poeziei lui Ady Endre și pentru a redacta propriile eseuri despre acest text poetic.

Iată un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând acest material:

În poezia „Eu vin de la malul râului Gange”, de Ady Endre, eul liric își face simțită prezența în mod deschis, încă din titlu, prin utilizarea pronumelui personal „eu”, alături de verbul „a veni”, la persoana întâi. Pe parcursul textului întâlnim și alte mărci ale ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Eu vin de la malul râului Gange de Ady Endre

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.