Lock

Povestiri de pe Calea Moșilor de Adina Popescu

Lock

„Povestiri de pe Calea Moșilor” este un volum de 24 povestiri semnat de Adina Popescu, fiind totodată prima carte de proză scurtă pentru adulți, însă potrivită și pentru copiii de peste 12 ani. Inițial cartea a fost publicată în anul 2014, iar în 2016 volumul a fost reeditat într-o variantă mai scurtă sub denumirea „8 povestiri de pe Calea Moșilor”. 

Volumul are drept temă principală copilăria, autoarea rememorând evenimente din copilăria care s-a desfășurat la granița dintre două regimuri, cel comunist și cel capitalist. De altfel, locurile amintite în carte există și în realitate, acțiunea petrecându-se în București, pe Calea Moșilor, strada pe care autoarea a copilărit. 

Aceste povești nu se bazează pe evenimente extraordinare sau senzaționale, ci pe detalii obișnuite, experiențe de zi cu zi și momente familiare. Ele își propun să trezească acea melancolie plăcută care apare atunci când ne gândim la trecut și la copilărie.

Pentru a înțelege mai bine acest text și pentru a avea o sursă de inspirație atunci când vrei scrie eseuri despre „Povestiri de pe Calea Moșilor” de Adina Popescu, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un un rezumat al cărții, un rezumat al celor 8 povestiri, precum și un eseu care conține caracterizarea personajelor, dar și fișa de lectură. Accesează eBook-ul și afla mai în detaliu evenimentele care se petrec de-a lungul volumului.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Povestiri de pe Calea Moșilor de Adina Popescu

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 11/21/2022
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    10