1984 by George Orwell

Acest eBook reprezintă ajutorul de care ai nevoie pentru a face o analiză complexă a romanului 1984 de George Orwell. eBook-ul este realizat în limba engleză. Pe lângă interpretarea romanului, vei găsi și un rezumat al întregii cărți. Totodată, vei putea citi informații despre personaje, vei afla care este tema romanului și ce mesaj încearcă George Orwell să transmită prin intermediul acestei cărți. De asemenea, în acest eBook poți să găsești rezumatul în limba română al romanului.

1984 - O mie nouă sute optzeci și patru este un roman scris de George Orwell. Acțiunea romanului are loc în anul 1984 într-un viitor distopic când populația devine victimă a războiului, supravegherii omniprezente și a propagandei.

Marea Britanie (”Airstrip One”) este parte a superputerii Oceania condusă de partidul (”Ingsoc”) al cărui lider ”Big Brother” (”Fratele cel mare”) se bucură de un cult al personalității de amploare, dar care poate nu există în realitate.

Personajul principal al romanului este Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitarist al Oceaniei (una dintre cele trei superputeri fictive).

Multe dintre conceptele sau termenii utilizați precum: Big Brother (Fratele cel mare), doublethink (Dublugânditul =  capacitatea de acceptare, în mod simultan, a două puncte de vedere opuse, anihilându-se astfel orice spirit critic), thoughtcrime (Crimagândirii = act criminal de ascundere a unor credințe sau îndoieli care se opun Partidului), Newspeak (Novlimba sau nouvorba este o limbă fictivă), Room 101 (Camera torturii din Ministerul Iubirii), telescreen (dispozitive capabile să transmită simultan semnalul TV, să supravegheze video și microfon) or 2 + 2 = 5 (slogan utilizat în diverse canale media) au intrat în uzul comun de la publicarea sa în 1949.

Prezentarea operei literare:

Titlul: 1984 ( Nineteen Eighty-Four / O mie nouă sute optzeci și patru )

Anulscris în 1948 și tipărit în 1949.

Autor: George Orwell

Gen: Roman

Ghidul se bazează pe ediția tipărită a romanului de către editura Penguin Books în anul 2008.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

1984 by George Orwell

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.